Ovog vikenda prvi Gaming opeNS

17:11:00 27.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Prvi „Gaming opeNS“ u Novom Sadu biće održan predstojećeg vikenda, tačnije 2. i 3. decembra, i to na četiri lokacije u širem centru grada:

1. klub društvenih igara "Gaming Centar", Trg Marije Trandafil 14
2. Lvlup barcraft & e-sport club, Šafarikova 8
3. Eipix Academy HQ, Partizanska 18
4. Omladinski centar, Bulevar Despota Stefana 5 (samo subota 02.12)

Ovog vikenda prvi Gaming opeNS


Kako navode organizatori, osnovna ideja Gaming OpeNSa jeste da se u jednom vikendu, čitava gaming industrija i sve što je prati, otvori ka široj javnosti. Novi Sad je grad sa najrazvijenijom subkulturom igrača i ljubitelja društvenih i elektronskih igara u Srbiji, a da to nije poznato široj zajednici. Stoga je Festival i okupio grupu mladih ljudi koji se najprofesionalnije bave različitim podžanrovima gejminga u gradu – od board igrara, preko elektronskih do samih kreatora igrara.

Čitav koncept Gaming OpeNS-a zamišljen je tako da udruženja i igrački klubovi tokom dana Otvorenih vrata organizuju turnire, tribine, i ture sa vodičima za sve Novosađane, što je svojevrsna verzija već popularne Noći muzeja.

Glavni događaji će se održavati drugog i trećeg dana i podrazumevaju turnire, edukativna predavanja i prezentacije igara na različitim lokacijama. U klubu društvenih igara „Gaming centar” realizovaće se onaj deo projekta koji se tiče društvenih igara. Klub će „otvoriti vrata“ svim zainteresovanim gostima da se oprobaju u nekoj od brojnih igara. Sličan koncept zamišljen je i na drugoj lokaciji, e-sports klubu „LvLUp”, gde će biti organizovan i turnir sa primamljivim nagradnim fondom, koji obezbeđuje dolazak profesionalnih igrača iz drugih gradova.

Ovog vikenda prvi Gaming opeNS


Zajedno sa Udruženjem “Piropteriks”, u Omladinskom klubu OPENS (Bulevar Despota Stefana 5) biće održan atraktivni turnir u Devetom dobu! A, zajedno sa Eipix Academy (Partizanska 18), u subotu će biti održano predavanje na temu „Kako do karijere u gaming-u“.

One koji obiđu sve lokacije, osim igre i zabave, čekaju i nagrade (posebne figure, društvene igre, karte za bioskop (Justice Ligue u Areni cineplex), pro game slušalice….).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?