Ozelenjavanje na Novom naselju i Limanu 4

19:01:00 03.01.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ sprovodi projekat očuvanja i unapređenja zelenila stambenih blokova na Novom naselju između ulica Momčila Tapavice, Mileve Marić, Stanoja Stanojevića i Bulevara kneza Miloša.

Ozelenjavanje na Novom naselju i Limanu 4

foto: ilustracija

Tokom pripremnih radova orezano je 28 stabala lišćara. Prostor između zgrada biće bogatiji za 125 stabala lišćara i dva četinara, saopštilo je ovo preduzeće. Najbrojniji su japanska trešnja, koprivić, piramidalni jasen i platan. Planirana je i rekonstrukcija travnjaka na površini od 598 kvadratnih metara.

U toku su i radovi na ozelenjavanju između ulica Miloša Crnjanskog, 1300 kaplara, Balzakove i Narodnog fronta na Limanu 4. Projektom je predviđeno orezivanje 173 stabla lišćara i sadnja 21 mladog stabla mečije leske, platana, divljeg kestena, ukrasne trešnje i sorbusa. Planirana je i sadnja 328 metara žive ograde i 144 sadnice ukrasnog šiblja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Sladja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Sve je to lepo,ali na Novom Naselju to ništa ne znači kad se po zelenim povrsinama setaju ljubimci koji vrše nuzdu po travi,po novim stabljikama da deca ni ne mogu potrčati,a da ne nagaze u pseći izmet,niti se lepo moze prošetati od pasa lutalica i ako na Naselju postoji park za pse koji je lepo sredjen i predvidjen za njih.Trebalo bi kao u svim sredjenim zemljama staviti znakove gde smeju psi,a gde ne,kolika je kazna ako se ne pokupi izmet za kućnim ljubimcem.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?