Pacijent napao doktorku u Domu zdravlja

16:03:00 08.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - R. K, pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, napao je, u ponedeljak, 4. marta u poslepodnevnim časovima, doktorku psihijatrije Milenu Golubski.

Pacijent napao doktorku u Domu zdravlja

Povod za incident bilo je nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci, a napadač je zadržan u pritvoru.

Iz Doma zdravlja Novi Sad saopštavaju da je R. K. od ranije poznat policiji. Navode da je on fizički nasrnuo na doktorku, koja je tom prilikom pala i, kako kažu, samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici, izbegnuto je nanošenje težih povreda.

"Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, R.K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i, prema informacijama koje posedujemo, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da se njihovi zaposleni stalno suočavaju sa rizicima i ozbiljnim pretnjama.

Takođe, obaveštavaju javnost da se od 7. marta elektronski recepti za opijate, izdati u Odseku za bolesti zavisnosti, mogu realizovati u apotekama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?