Pacijent u KVC nema ebolu, zadržan na lečenju

16:08:00 31.08.2015, Komentara: 0

Pacijent koji je smešten u Kliničkom centru Vojvodine, a koji je bio u karantinu, ne boluje od ebole, pokazale su analize uzoraka poslate u referentnu laboratoriju u Hamburg, saznaje RTS.

Očekuje se da Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zvanično saopšti rezultate analiza, odnosno o kojoj je bolesti reč.

Pacijent u KVC nema ebolu, zadržan na lečenjuFoto: 021.rs

Juče je, na inicijativu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, u Novom Sadu održan sastanak kojem su prisutvovali i predstavnici vojvođanskog Instituta za javno zdravlje i instituta "Batut" i "Torlak".

Utvrđen je dalji tok u lečenju pacijenta i dogovorena je dalja saradnja između nadležnih institucija Republike i Kliničkog centra Vojvodine.

Zaključeno je da Klinički centar Vojvodine raspolaže kapacitetima kada su u pitanju stručni kadrovi, oprema i lekovi za zbrinjavanje ovakvih pacijenata i da su na vreme sprovedene sve preventivne epidemiološke mere predviđene zakonom, blagovremeno obaveštene sve nadležne institucije i uzete sve potrebne analize koje se u ovakvim slučajevima sprovode.

Podsetimo, pacijent je zdravstveni radnik, koji se po povratku iz Afrike, javio 26. avgusta na Kliniku za infektivne bolesti KCV sa simptomima koji upućuju na zaraženost nekom od tropskih bolesti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?