Pacijentkinja otpuštena iz KCV na kućno lečenje

20:03:00 24.03.2020, Komentara: 0

NOVI SAD - Klinički centar Vojvodine saopštio je danas, da je posle neophodnog perioda lečenja na Klinici za infektivne bolesti te ustanove, jedna pacijentkinja obolela od korona virusa, u dobrom opštem stanju otpuštena na dalje kućno lečenje.

Pacijentkinja otpuštena iz KCV na kućno lečenje


Kućno lečenje, navodi se u saopštenju, podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor od strane infektologa, a reč je o pacijentkinji koja je među obolelima bila najmlađe životne dobi i koja je imala insulin zavisni oblik šećerne bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV se, navodi se u saopštenju, trenutno leči 12 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19, od čega se četiri nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Kod svih pacijenata je u toku intenzivno lečenje i kontinuirani dvedesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima, zaključuje se u saopštenju za javnost KCV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?