Pajtić najavio da će se kandidovati za premijera

15:08:00 30.08.2015, Komentara: 0

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da će se na izborima kandidovati za premijera Srbije, da su demokrate od danas u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

Pajtić najavio da će se kandidovati za premijera

Pajtić je najavio da će sednica Glavnog odbora DS biti posvećena izbornim temama, odnosno da će biti formiran Izborni štab, budući da će od nedelje ta stranka praktično ući u izbornu kampanju, ali je potpredsednik Borislav Stefanović, najavom da će tražiti izjašnjavanje o njegovim predlozima, "podgrejao" priču o sukobima u toj stranci.

Stefanović je potvrdio da će od stranke zatražiti da se odluči o raskidanju svih lokalnih koalicija sa SNS, da se sa tom strankom ne ulazi u koaliciju na republičkom nivou nakon eventualnih izbora i da podrži njegov program u celosti.

Pajtić najavio da će se kandidovati za premijera

Na pitanje šta će uraditi ukoliko GO ne usvoji njegove predloge, Stefanović kaže da će razmisliti o narednim koracima i da sada treba razmišljati o izborima, za koje stranka mora što bolje da se pripremi.

U sazivu dnevnog reda sednice GO stoji da će najpre predsednik Pajtić podneti izveštaj o radu stranke, a da će se potom usvojiti pravilnik o postupku utvrđivanja liste kandidata za poslanike i odbornike i razgovarati o pripremi za predstojeće izbore.

Izvor: Tanjug


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?