Pao drugi ovogodišnji sneg, zimske službe čiste grad

09:11:00 28.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Jutro u Novom Sadu osvanulo je sa snegom i veoma tankim snežnim pokrivačem. Kako javljaju iz JKP „Čistoća“, njihovih 147 radnika i 20 vozila Zimske službe radi u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake.

Pao drugi ovogodišnji sneg, zimske službe čiste grad


U rad Zimske službe JKP “Čistoća” uključena je i mehanizacija sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Ekipe „Čistoće“ rade u centru Grada Novog Sada, na prilazima pešačkim prelazima i na formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Sve površine koje tretira Zimska služba JKP „Čistoća“ su prohodne.

- U voznom parku su od ove godine dva nova vozila - jedno multifunkcionalno vozilo sa rasipačem i daskom i mali bacač snega, koje će ove zime uklanjati snežne padavine bez prekida na pešačkim prilazima i prelazima, sa trotoara kod stajališta autobusa i pešačkih staza, raditi na raščišćavanju centra Grada Novog Sada i na formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. So za čišćenje ulica raspoređena je po spremištima na glavnim raskrsnicama u gradu koja se redovno dopunjuju – navode u „Čistoći“.

Ističu i da su spremni i za obilnije padavine. U zavisnosti od vremenskih prilika, organizovaće dežurstva. Savetuju građanima da ne provode previše vremena napolju bez preke potrebe i da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina – samo formirane pešačke staze.

Pao drugi ovogodišnji sneg, zimske službe čiste grad


I ekipe JKP „Put“ od sinoć su u pripravnosti.

- Tokom noći od oko 23 časa kada je sneg počeo intezivnije da pada, 19 ekipa je bilo na terenu posipajući so i tečnost magnezijum-hlorida na putevima koji su u nadležnosti našeg rpeduzeća na celom području grada. Trenutno je nula stepeni i svi putevi su prohodni i ne očekujemo probleme tokom dana - kaže za Radio021 portparolka „Puta“ Biljana Ćubić.

Ona je dodala da je zbog vlažnih kolovoza potrebna opreznija vožnja, posebno na mostovima i nadvožnjacima, kao i na sremskoj strani grada gde je temperatura uvek niža za stepen ili dva.

Sneg je usporio odvijanje saobraćaja na putevima na Fruškoj gori, ali nema zastoja preko Iriškog venca.

Inače, meteorolozi prognoziraju da će sneg padati samo danas, dok će već sutra biti bez padavina, uz povremene sunčane intervale. Takođe, sneg se ne očekuje do kraja sedmice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?