Parking servis se seli na Mišeluk, a na mestu sadašnjeg preduzeća biće park

19:04:00 17.04.2022, Komentara: 1

Novi Sad - JKP „Parking servis“ planira selidbu na Mišeluk i raspisan je tender za projektovanje novog sedišta preduzeća. Tenderom se traži i projekat za izgradnju parka koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg parkinga preduzeća u ulici Filipa Višnjića, na Podbari.

Parking servis se seli na Mišeluk, a na mestu sadašnjeg preduzeća biće park


Tender je otvoren do 19. aprila, a procenjena vrednost radova je 2,5 miliona dinara bez uračunatog poreza.

Ideja o selidbi „Parking servisa“ na Mišeluk nije novina u planovima Grada, s obzirom na to da ovo preduzeće već gotovo 20 godina, od osnivanja, nema svoje stalno sedište.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da će se buduće sedište „Parking servisa“ nalaziti neposredno na samom kraju petlje, uz put koji ide ka Petrovaradinu, odnosno ka Iriškom vencu. Nalaziće se na parceli od više hiljada kvadratnih metara, koja je trenutno zapuštena zelena površina uz saobraćajnicu.

Predviđena je poslovna zgrada od 2.100 metara kvadratnih, sa pet magacina, tri radionice sa nadstrešnicama, tri garaže za različite vrste vozila od gotovo 700 kvadratnih metara, portirnica, te još nekoliko pomoćnih objekata. Parking bi se prostirao na površini od 3.500 kvadratnih metara, a imao bi stotinak mesta za zaposlene i još 70 za vozila koja donese „pauk“.

Osim projekta novog objekta na Mišeluku, javnom nabavkom je obuhvaćena i izrada idejnog rešenja parka koji bi trebalo da se gradi u ulici Filipa Višnjića, na prostoru koje preduzeće koristi za odlaganje nepropisno parkiranih vozila. Park bi trebao da se prostire na 4.700 kvadratnih metara, a namera „Parking servisa“ je da projekat ustupe gradu, te na taj način „pomognu unapređenju životnog ambijenta Novog Sada“.

Firma koja dobije posao na tenderu radiće projekat arhitektonskog i parternog uređenja, hortikulture i saobraćajnica, staza i platoa u budućem parku, kao i projekte osvetljenja, video nadzora, zalivnog sistema, dok je pitanje postojanja fontane ili javne česme opcioni.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NV

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Nesumnjam da ce parking servisu nesto da manjka na Miseluku,pa oni su zlatna koka za gradski budzet!Nego mene vise interesuje sta ce na sadasnjoj lokaciji parking servisu biti I kako ce se unaprediti zivot gradjana u tom delu grad!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?