Partibrejkersi, Ritam nereda, Zemlja gruva, Garavi sokak, Atomsko sklonište 13. januara u Novom Sadu

10:01:00 04.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Za razliku od 31. decembra, kada je u Novom Sadu doček 2019. godine organizovan samo na otvorenom, Дoček 7527. (Srpske nove godine) biće realizovan u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija.

Partibrejkersi, Ritam nereda, Zemlja gruva, Garavi sokak, Atomsko sklonište 13. januara u Novom Sadu


Kako je najavljeno iz Fondacije Novi Sad 2021, Novi Sad će tokom jedne večeri biti domaćin predstavnicima različitih i raznolikih muzičkih pravaca, te će tako 13. januara klasična i duhovna muzika, rok, elektronska, pop, pank, rege, hip hop i „world music“ upotpuniti proslavu drugog Dočeka u gradu i opravdati epitet jedinstvenog koncepta po kojem je Novi Sad prepoznatljiv.

Kao malo koji grad u Evropi, buduća Evropska prestonica kulture predstaviće najveće virtuoze violine današnjice. Roman Simonović, solista Londonske filharmonije nastupaće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku. U najstarijem nacionalnom teatru najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu „Baš čelik”, prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, a trupi „Visoko C” priključiće se i glumica Jovana Balašević.

Partibrejkersi, bend koji već gotovo 40 godina živi na srpskoj sceni, zajedno sa Ritmom nereda, koji slavi 30 godina postojanja nastupiće u maloj sali Spensa. Pridružiće se im se i sastav koji stiže iz Atine, Planet of Zeus, kog karakterišu elektronski zvuk i energični nastupi, a koji je trenutno jedan od vodećih bendova u Grčkoj.

Partibrejkersi, Ritam nereda, Zemlja gruva, Garavi sokak, Atomsko sklonište 13. januara u Novom Sadu


Na repertoaru Дočeka 7527. naći će se i ime dive moćnog glasa Lene Kovačević, miljenice domaće publike, dok će Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala, dopreti u duše publike, noseći je u vanvremenske prostore. Scena Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće „Nemesis“ – ženski death metal bend, dok će „Bitipatibi“ u prepoznatljivom indi maniru oduševiti publiku u Kulturnom centru Novog Sada.

Ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstavljaju Second dream: Sloxxx b2b Benjamin Fehr (Nemačka), a publika će moći da ih čuje na mestu koje je duša starosedelaca ovih prostora i koja ih vekovima ujedinjuje, u Matici srpskoj. U Hali 4 Novosadskog sajma na „Back to the roots“ zabavi nastupaju velike svetske trance zvezde: live actovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), kao i live act E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija).

Prepoznatljive vojvođanske hitove Baneta Krstića i Garavog sokaka slušaćemo u maloj Sali Srpskog narodnog pozorišta, dok će u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ nastupiti legendarno „Atomsko sklonište“.

Novim Sadom proneće se i rege ritam jer će čuveni Del arno bend nastupiti takođe u sklopu Дočeka 7527. Istim povodom, publici će najlepše želje poželeti i jedan od najboljih beogradskih bendova Zemlja gruva koji će nastupiti u kulturnoj stanici Svilara.

Ovim povodom, slušaćemo i koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ specifičnom po kombinaciji duhovnih tekstova i rok aranžmana, a uživaćemo i uz Sanju Ilića i Balkaniku. Uz Kabare Bre i njihov cirkuski performans na Spensu, i uz još mnogo umetnika koji će upotpuniti proslavu, ovo je samo deo programa koji nas 13. januara u Novom Sadu čeka na Дočeku 7527. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?