Partizanska ulica ponovo otvorena za saobraćaj, rešen i problem odvođenja atmosferskih voda

18:02:00 15.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Partizanska ulica otvorena je za saobraćaj, nakon devet meseci radova u zoni povožnjaka koji je građen za izgradnju brze pruge Novi Sad – Subotica – Kelebija. Ulica je od danas oko 16 časova ponovo otvorena za saobraćaj.

Partizanska ulica ponovo otvorena za saobraćaj, rešen i problem odvođenja atmosferskih voda

foto: Grad Novi Sad

- Radovi u Novom Sadu veoma su zahtevni, a novi podvožnjak građen je zato što stari nije zadovoljavao potrebe brze pruge. Partizanska ulica koja faktički prolazi ispod podvožnjaka, jedna je od najfrekventnijih u Novom Sadu, te smo se i mi suočili sa velikim izazovom da, od maja prošle godine, organizujemo saobraćaj. Otvaranje ulice je od velike važnosti za protočnost saobraćaja u Novom Sadu – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

On je objasnio da je u okviru radova na tom delu Partizanske ulice rešen i decenijski problem odvođenja atmosferskih voda, te da se ispod ovog nadvožnjaka više neće skupljati vode nakon većih kiša.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je objasnio da će pešačka i biciklistička staza u Partizanskoj ulici biti završene do kraja meseca, a da se završetak izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice očekuje do kraja 2024. godine. Najavio je i potpisivanje Ugovora za izgradnju auto puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, početkom sledeće godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.3 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?