Pedijatrija će biti vraćena u Dom zdravlja na Novom naselju, ali prvo dezinfekcija objekta

19:03:00 14.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon što je prestao da radi Kovid centar u objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju, sve službe, pa i pedijatrija, polako će se vratiti u redovan rad, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove. Kako navode, prvo je potrebno uraditi kompletnu dezinfekciju objekta, budući da je Kovid centar neprekidno funkcionisao od marta 2020. godine.

Pedijatrija će biti vraćena u Dom zdravlja na Novom naselju, ali prvo dezinfekcija objekta


- Jedna od službi za koju postoji najveće interesovanje jeste Služba za zdravstvenu zaštitu dece, koja će takođe biti vraćena u ovaj objekat. Treba uzeti u obzir i to da je zbog velikog pritiska kojim je ova služba bila izložena izvesni broj pedijatara napustio Dom zdravlja i otišao u privatni sektor. Kako bismo donekle ublažili postojeću situaciju, produžili smo ugovor o radu za dvoje pedijatara koji su trebali otići u penziju – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Nije navedeno kada se može očekivati povratak pedijatrije u novonaseljski objekat Doma zdravlja, ali su zamolili građane za razumevanje i strpljenje, a oni će dati sve od sebe da budu zadovoljene potrebe Novosađana za zdravstvenom zaštitom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?