Penzionerske kartice i u Novom Sadu

18:05:00 09.05.2018, Komentara: 3

Novi Sad - Novosadski penzioneri mogu da podignu svoje penzionerske kartice od danas u filijali PIO fonda na Žitnom trgu 3. Kartice su besplatne, a njihovom upotrebom penzioneri će koristiti pogodnosti koje im status penzionera omogućuje. Zahvaljujući ovoj kartici, penzioneri više neće morati da pokazuju penzioni ček prilikom kupovine i ostvarivanja popusta u radnjama.

Penzionerske kartice i u Novom Sadu


Penzionerske kartice naši najstariji sugrađani mogu da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 časova, u zavisnosti od toga na koje slovo im počinju prezimena. Naime, ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.

Da biste podigli svoju karticu, potrebno je da ponesete identifikacioni dokument – ličnu kartu ili pasoš, a porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Penzioneri sa prebivalištem u opštinama Sremski Karlovci, Bački Petrovac, Titel, Žabalj, Bački Jarak i Temerin mogu preuzeti svoje penzionerske kartice u filijalama PIO u tim opštinama, u režimu rada ovih ispostava.

Prilikom jučerašnjeg predstavljanja penzionerskih kartica, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je pozvao sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže Gradu Novom Sadu kako bi napravili paket podrške penzionerima.

Slične kartice već funkcionišu u nekim mestima, a u Beogradu nose naziv „senior kartice“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Ana.

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Jel to vazi i za Beocinsku opstinu penzionera. Koliko se placa izrada kartice i dokle vazi. Gde sve vazi ta kartica za putovanje,i dali se svaki mesec mora ici po karticu. Hvala na obavestenju,pozdrav vama.


Otilija Lajhtner

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ovo je odlično za nas sa malom penzijom, kplikl je pgpust kod korišćenja penzionerske kartice, interesuje me jer imam 24.000 dinara penzije. Dal se kartica može koristiti kod svakodnevne kupovin, ili samo u danima kad se isplaćuju pehzije hvala vam na obaveštenju, tojest odgovoru.


Anka kordic

Imam jrvatsunpenziju 22o evra dali imam prava na penzijonsku karticu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?