Pešačenje povodom 60 godina Fruškogorske transverzale

09:09:00 17.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Šetnja Fruškom gorom "Pešačimo u prirodi", trasom Fruškogorske transverzale Beočin manastir - Rim - Dumbovo - Stari Rakovac - Stari Ledinci - Popovica, povodom obeležavanja jubileja 60 godina postojanja Fruškogorske transverzale, biće organizovana sutra, 18. septembra.

Pešačenje povodom 60 godina Fruškogorske transverzale

Polazak je zakazan u 8.20 sati, redovnom autobuskom linijom broj 78 za Beočin selo, a vodič će biti Milan Breberina, od koga se mogu dobiti detaljnije informacije putem telefona 063 818 8812.

U PD "Železničar", koji je organizator događaja, kažu da se pešačke ture, u zavisnosti od vremenskih uslova, prilagođavaju kako po dužini tako i po odmorima.

"Učesnicima se preporučuje da se obuku lako, slojevito i da u rancu uvek imaju rezervnu presvlaku i zaštitu od padavina. Novi učesnici na startu neka se prijave vodiču radi dobijanja potrebnih uputstava, kako bi se staza lako savladala i dan proveden u prirodi ostao u lepom sećanju", navode organizatori.

Inače, Fruškogorska transverzala je najstarija i najveća planinarska transverzala u Srbiji, otvorena 1956. i obnavljanja 1996. godine. Zvanično je duga 160 kilometara, ali neka merenja GPS uređajima govore čak i o 190 kilometara. Iako je u poslednje vreme primetan manji broj transverzalaca nego pre tridesetak i više godina, transverzala je stalno aktivna, a o stazama brine Planinarski savez Vojvodine. Start i cilj se nalaze na Stražilovu, staza je markirana crveno-belim trouglovima, a 32 kontrolne tačke nalaze se na nekim od najinteresantnijih lokacija na planini.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?