Pet raskrsnica dobija semafore do kraja ove godine

17:08:00 20.08.2019, Komentara: 4

Novi Sad - Četiri raskrsnice u Novom Sadu i jedna u Petrovaradinu do kraja ove godine dobiće semafore.

Pet raskrsnica dobija semafore do kraja ove godine


Ova vrsta saobraćajne signalizacije biće postavljena na uglovima Bulevara Evrope i Ulice Teodora Pavlovića, Novosadskog sajma i Mičurinove, Novosadskog sajma i Bore Prodanovića, Jovana Hranilovića i Bulevara Jaše Tomića, kao i Preradovićeve i Marina Držića u Petrovaradinu.

Tendere za postavljanje semafora je sprovela Uprava za građevinsko zemljište i investicije, s tim da se postavljanje semafora na uglu Jovana Hranilovića i Bulevara Jaše Tomića radi u sklopu komunalnog uređenja i izgradnje pristupnih saobraćajnica za novi prodajni objekat Lidla. Svi semafori se postavljaju kako bi se povećala bezbednost na tim lokacijama, tj. kako bi pešaci i biciklisti lakše i sigurnije mogli da pređu ulicu.

Radove na svim pomenutim lokacijama izvešće firma "Invest-inženjering", uglavnom sa podizvođačem "AB & CO geosystems".

Svih pet raskrsnica će dobiti savremene semafore sa brojčanim displejom koji pokazuje koliko je vremena ostalo da se uključi zeleno svetlo za pešake, sa zvučnim signalom za slepe i slabovide, što je postala standardna oprema poslednjih godina. Takođe, na uglu Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića će biti i uređaj za brojanje vozila i biciklista koji će biti povezan sa Centrom za automatasko upravljanje saobraćajem, čime će biti dostupni aktuelni podaci o prometu na toj lokaciji.

Rok za izvođenje svih radova je četiri, odnosno pet meseci na Bulevaru Jaše Tomića.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

Сремац

, *.dynamic.sbb.rs

Шта ће бити са давно обећаним семафором на раскрсници Футошке и Теслине код Јодне бање?Колико пешака треба још да настрада,да би се ту поставио семафор?


Vesna

, *.mbb.telenor.rs

Postaviti semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Nove 1.


Leptirić

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pre otprilike dve godine su navodno dve devojčice udarene autom u Veterniku, na raskrsnici kod Amana (prekoputa je štamparija Stojkov, firma Europapir), na Novosadskom putu i navodno je to bilo ko zna koje stradanje dece na toj raskrsnici. Obećan je semafor na toj raskrsnici, ali nikada nije postavljen, verovatno jer bi usporavao saobraćaj, ali je i dalje tu veoma teško preći put ili se uključiti automobilom iz ul. Sonje Marinković na Novosadski put.


Sanja

Postavite normalan semafor na raskrsnici Sentandrejskog puta i Velebitske ulice,tu deca prelaze i idu u skolu.Molim vas jako je potreban zbog dece nema cak ni ogranicenja brzine.Hvala


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?