Pet vozila koja će se koristiti za sistem „Oko sokolovo“ Novi Sad košta 45,9 miliona dinara

13:08:00 31.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad će platiti 45,9 miliona dinara za isporuku pet vozila koja će se koristiti za sistem „Oko sokolovo“, saznaje 021.rs.

Pet vozila koja će se koristiti za sistem „Oko sokolovo“ Novi Sad košta 45,9 miliona dinara


Još uvek nije poznato koji model vozila će „krstariti“ gradom, ali je cena jednog, sa pratećom opremom i softverom, gotovo 78.000 evra. To je nešto skuplje od celokupne vrednosti kupovine deset električnih bicikala koji će biti korišteni za istu namenu.

Vozila će gradu isporučiti kompanije „Stojanov auto“ zajedno sa „Ada System“, koji su bili jedini ponuđači. Prema ugovoru, kako piše 021.rs, oni imaju rok od 60 dana da isporuče automobile, što znači da bi „Oko sokolovo“ sa radom na ulicama vojvođanske prestonice moglo da počne početkom novembra.

Svako vozilo koje će koristiti komunalna milicija za kažnjavanje nepropisnog parkiranja imaće pet kamera sa mogućnošću snimanja u uglu od 360 stepeni, uz prepoznavanje registarskih tablica. Takođe, imaće četiri kamere visoke rezolucije koja će snimati non-stop, a koristiće se za analizu situacija. Uz to dolazi i druga oprema neophodna za identifikaciju prekršioca.

Uvođenjem ovih vozila, uz deset električnih bicikala, Novi Sad će biti među retkim gradovima u Srbiji koji će primenjivati ovaj sistem za kažnjavanje nepropisno parkiranih vozača.



Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?