Peti dan protesta poljoprivrednika, blokiran deo centra Novog Sada

12:08:00 13.08.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Ratarari već peti dan protestuju u Novom Sadu, a saobraćaj je od jutros blokiran u delu Bulevara Mihajla Pupina od Varadinskog mosta do ulice Žarka Zrenjanina, odnosno Skpštine grada.

Peti dan protesta poljoprivrednika, blokiran deo centra Novog Sada


Poljoprivrednici su se za 021.rs požalili da saobraćajna policija više ne brine o protoku saobraćaja u ulicama oko dela koji je blokiran, dok komunalci, odnosno JKP „Čistoća“, iako su im doneli dva dodatna kontejnera, sada ne dolaze da ih isprazne.

Oni su zbog toga pozvali policiju da dođe kako bi regulisala saobraćaj, jer, iako protest traje pet dana, i dalje dosta građana ne zna za blokade, pa dolazi do nepotrebnih rasprava.

Ratari kažu da se zahvaljuju Novosađanima na podršci i strpljenju.

Predstavnik Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije, Radoslav Adamović izjavio je Tanjugu da će se u verovatno u Novom Sadu malo povući da se odmore, ali da se okupljaju u Vršcu, Somboru i Subotici.

On je rekao da je prethodne večeri bio potreban samo jedan korak predstavnika države da bi dogovor bio postignut, ali da se to nije dogodilo.

- Sinoć smo bili blizu dogovora, ali oni nisu hteli jasno da definišu cenu suncokreta. Ponudili su da uljare plate 535 evra plus PDV - kazao je Adamović i podsetio da su poljoprivrednici odbili takav predlog i da su zbog toga nastavljene blokade.

Adamović je rekao da su ostali odgovori predstavnika vlade na zahteve bili prihvatljivi.



Izvor: novisad.com, 021.rs, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

dundo

, *.dynamic.sbb.rs

Podrzavam protest tako i treba narod ce stati uz vas ako treba i mesec i vise dana dosta sa varanjem obecanjima ne dajte se dosta je bilo


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?