Peticija za očuvanje parka kod Muzeja Vojvodine danas i u Zmaj Jovinoj ulici

11:07:00 10.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Prikupljanje potpisa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine biće nastavljeno danas od 16 do 21 sat u Zmaj Jovinoj ulici. Akciju organizuje Građanska inicijativa.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacije na osnovu koga se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Organizatori peticije podsećaju da park u kome je planirana garaža čini deo starog jezgra grada u kome su dva muzeja – Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti, da bi gradnjom garaže bila uništena zelena površina koja je neophodna gradu.

Peticija za očuvanje parka kod Muzeja Vojvodine danas i u Zmaj Jovinoj ulici

- Ovaj park je važan deo života zajednice, mesto koje je namenjeno vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima, kao i svim građanima koji uživaju u zelenim prostorima. Smatramo da plan koji bi omogućio uništenje zelene površine sa stablima starim preko 60 godina, zarad izgradnje javne garaže, ne može biti opravdan - navode organizatori.

Peticija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine može se potpisati i u Mesnoj zajednici Dunav (Beogradski kej 19a) ponedeljkom, sredom i petkom od 8 do 15 sati, i utorkom i četvrtkom od 8 do 12 i od 17 do 19 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?