Petrostruko veće kazne za nesavesne vlasnike životinja

09:06:00 24.06.2019, Komentara: 5

Novi Sad – Promenom Odluke o držanju ljubimaca, novosadske vlasti povećaće kazne za vođenje pasa ili mačaka bez povoca, kao i neskupljanje izmeta za životinjom. Više su kazne ukoliko sa sobom ne nosite pasoš za ljubimca, u kojem se mogu videti evidentirane vakcine, ali i ukoliko nemate kese sa sobom ili ste ušli sa životinjom bez transportera u javni prevoz.

Petrostruko veće kazne za nesavesne vlasnike životinja


Kako piše Dnevnik, kazne koje su do sada iznosile 8.000 dinara, nakon što odbornici skupštine grada usvoje izmene odluke, iznosiće 25.000 dinara. Nepromenjena je visina kazne za hranjenje i pojenje životinja na javnim mestima, bunarima i javnim česmama, te će i dalje ovaj prestup biti kažnjavan sa 8.000 dinara.

Za pravna lica, umesto 30.000 dinara koliko se plaćalo do sad za kršenje propisa, kazna će iznositi 150.000 dinara za iste prekršaje. Odgovorno lice u preduzeću platiće 25.000 dinara, umesto 10.000 dinara, a preduzetnik 75.000 dinara, umesto 15.000 dinara.

Kućni ljubimci prema Odluci o držanju životinja Grada Novog Sada su psi, mačke, ukrasne ptice, golubovi, mali glodari, terarijumske i akvarijumske životinje, a koji se drže radi druženja, navodi se u Službenom glasniku. Te životnje mogu da žive u objektima višeporodičnog stanovanja, dok u poslovnim prostorijama i objektima mogu da se drže akvarijumske životinje i ukrasne ptice, a izuzetno u poslovnim objektima u ograđenom dvorištu mogu da se drži i psi.

Držanje kopitara, papkara, kunića, živine i pčela nije dozvoljeno na području sledećih mesnih zajednica: Žitni trg, Stari Grad, Prva vojvođanska brigada, Sonja Marinković, Liman, Boško Buha, Liman 3, Ostrvo, Ivo Andrić, Vera Pavlović, 7.juli, Telep, Bratstvo-Telep, Nikola Tesla-Telep, Gavrilo Princip i druge.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

5 komentar(a)

Zoe

, *.dynamic.sbb.rs

Bruka i sramota!!! Nikad gore gradske vlasti nismo imali.Koliko samo ozbiljnijih problema ima kojima se treba baviti ...Braniti ljudima empatiju i ljudskost jer pomažu ugroženima???Sram vas bilo! Niste stali na put zlostavljačima životinja,ilegalnim kotiteljima,zlotvorima koji izbacuju pse na ulicu,trovačima koji ljudima bacaju otrove u dvorišta i gde god stignu...Još jednom: "SRAM VAS BILO!!!"


Lukić Marica

, *.dynamic.isp.telekom.rs

I ja kažem: sram vas bilo. Gde da nahranimo gladne lutalice, gde da stavimo vodu, važno je da pokupimo govance, a šta sa lutalicama koje kake svuda. Šta sa psima na lancima, bez vode i hrane Ko će te vlasnike da kazni. Da nosim pasoš u džepu da bi neko proverio vakcine??? Pa njima ni deca nisu vakcinisana, a idu u kolektive.


Aleksandra

, *.dynamic.sbb.rs

Uvek cu nahraniti i napojiti psa kada ga vidim na ulici. Necete mi vi valjda odredjivati i ogranicavati ono sto hocu, zelim i volim. Zalosno je sto vam je samo cilj punjenje budzeta, a za zivote jadnih, napustenih, gladnih i zednih zivotinja nemate osecaj. Samo kazem: karma ce!


Ljiljana

, *.dip0.t-ipconnect.de

Ma jbts više, kažnjavajte napojiću i nahraniću a vi se .... da se ne ponavljam


Sinisa Babic

Sramota i nedopustivo. Kod mene se nalazi pas kojeg smo moja porodica i ja udomili pre dvadeset dana, pas je nakon okota izbačen i nađen u lošem stanju. PODATAK O VLASNIKU IZ ČIPA JE IZBRISAN iz registra.Toliko o svemu... Kad ministar policije ima lažni doktorat o čemu dalje da se i govori.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?