Phat Cat Swinger zvezde Festivala uličnih svirača

16:06:00 23.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Američki majstori svinga Phat Cat Swinger iz Kalifornije i beogradski džez bend Belgrade Dixieland Orchestra, nastupiće na ovogodišnjem, 15. jubilarnom, Festivalu uličnih svirača, koji će biti održan od 3. do 5. septembra.

Saksofonisti Marko Palos i Vil Patinson osnovali su “sving mašinu” zvanu Phat Cat Swinger jedne „tople kalifornijske noći” avgusta 2002. godine. Grupa će nastupiti u subotu 5. septembra. Pre osam godina su učestvovali u atraktivnom video spotu Kristine Agilere za hit numeru „Candyman” i pre tri godine u spotu za pesmu „In The End” uspešnog irskog alter-rok benda Snow Patrol.

Phat Cat Swinger zvezde Festivala uličnih sviračaPat Cat Swinger, foto promo

Beogradski džez bend Belgrade Dixieland Orchestra postoji baš kao i Festival uličnih svirača – deceniju i po.

- Kad su svi pomislili da je ova divna vrsta džeza u našoj zemlji zauvek ugašena, neka nova, jaka energija pokrenula je osmoro hrabrih ljudi da iz zaborava izvuku i publici ponovo vrate tu divnu atmosferu i lepršavu muziku s početka 20. veka - poručuju članovi sastava Belgrade Dixieland Orchestra, koji je jedini orkestar ove vrste u Srbiji.

Phat Cat Swinger zvezde Festivala uličnih sviračaBelgrade Dixieland Orchestra

Vanja Vučenović, član Gradskog veća za kulturu, rekao je da je Grad Novi Sad i ove godine podržao Festival uličnih svirača, jer podiže kulturni i turistički nivo grada na izuzetno visok nivo.

- Umetnička asocijacija ''Inboks'' je pokazala ozbiljnost u organizaciji ovog događaja, jer pored toga što dovodi svetska imena daju priliku domaćim izvođačima da se afirmišu – rekao je Vučenović i dodao da Festival uličnih svirača doprinosi kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ataše za kulturu u Ambasadi SAD u Srbiji Džon Dru Giblin zahvalio se na saradnji predstavnicima Grada i umetničke asocijacije ''Inboks'' u ime Ambasade SAD i naglasio da ona mnogo doprinosi promovisanju američke kulture u Srbiji, kao i boljem upoznavanju dva naroda.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?