Pištoljem pretio ekipi RTV tokom uključenja u Jutarnji program

14:01:00 15.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nepoznati muškarac jutros je izvadio pištolj i uperio ka televizijskoj ekipi Radio-televizije Vojvodine tokom uživo uključenja u Jutarnji program sa Najlon pijace.

Pištoljem pretio ekipi RTV tokom uključenja u Jutarnji program

Novinarka Tamara Bojić i njen snimatelj, bili su koncentrisani na svoj posao i u trenutku nisu odreagovali, jer se sve brzo odvijalo, a nepoznati muškarac je odmah pobegao, ali je kamerom snimaljen ovaj incident.

Radio Televizija Vojvodine je tim povodom podnela prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pištoljem pretio ekipi RTV tokom uključenja u Jutarnji program

U iščekivanju rezultata istrage RTV ističe da je ovaj incident još jedno upozorenje da se bezbednost novinara mora podići na viši nivo.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od nadležnih organa da hitno otkriju identitet i izvedu pred lice pravde osobu koja je danas pištoljem pretila televizijskoj ekipi RTV-a. Oni zahtevaju da se ova osoba primereno kazni, kao i da se jasno saopšti koji su bili motivi napada.

"NDNV je više nego zabrinuto zbog eksplozije nasilja u Srbiji i Vojvodini, i smatra da ona svedoči o dubokim društvenim poremećajima, za koju odgovornost snose pre svega oni koji donose odluke i kreiraju javno mnjenje. Svakodnevne poruke mržnje koju šalju predstavnici vlasti i mediji pod njihovom kontrolom, a koje prati porast ksenofobije, nacionalizma i pokušaj zabrane drugačijeg, kritičkog mišljenja – proizvode jezive posledice, pogotovo u društvu koje je, kao ovo naše, u velikoj meri traumatizovano i koje se nikada nije suočilo sa strašnim ratovima i zločinima devedesetih, te njihovim uzrocima i posledicama", piše u saopštenju NDNV-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?