Plaćaju srednjoškolcima da glasaju za Vučića

08:03:00 30.03.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Srednjoškolcima plaćaju da ubede svoje punoletne drugare da na izborima glasaju za Aleksandra Vučića. Za 15 glasova mogu da "zarade" između 1500 i 2000 dinara, a vršnjaci često daju podatke zato što žele da "učine" svojim prijateljima.

Plaćaju srednjoškolcima da glasaju za Vučića

M. V. iz jedne novosadske srednje škole kaže da njena drugarica skuplja glasove za 1.000 dinara.

- Sve zavisi kome kakvu priču proda, znam neke koji su joj dali broj lične karte, ali im ona nije obećala pare, oni su rekli da neće ni izaći, ali, eto, da bi ona dobila pare, dali su joj brojeve. Pre mesec dana su skupljali broj lične i broj telefona. A juče su jednu drugaricu zvali da potvrde da li će glasati za njih - kaže M. V.

Ideja je da se mreža kupaca glasova širi, pa ako je neki srednjoškolac komunikativan, ulazi u mrežu i deli zaradu napola, objasnila je R.L. Kada zovu one koji su prodali glas kako bi potvrdili da će glasati za Vučića, zovu sa skrivenog broja, kako ne bi ostao trag.

I na prethodnim izborima bilo je kupovine glasova, ali su stranke bile malo “kreativnije” – tada su nudile i besplatna mesta u separeu u poznatoj novosadskoj diskoteci. Sada srednjoškolci komuniciraju direktno ili preko Fejsbuka, gde traže ime i prezime, adresu, broj telefona, JMBG ili broj lične karte.

- U principu (srednjoškolci) ne znaju o čemu se radi, kada im kažeš da je to kupovina glasova, oni to ne shvataju. Danas sam drugarici objasnio da je to kažnjivo, tako da se malo trgla, uplašila se da je ne prijavim, pa je rekla da je ne mešam, da neće to više raditi - objasnio je M.V. za VOICE.

Izvor: VOICE

Ilustracija: League of Women Voters of California LWVC / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Bata Ljubica

Moje licno misljenje da je to protuzakonito i pod hitno treba da to stopiraju.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?