Planinarenje Fruškom gorom za iskusne i za početnike

17:06:00 04.06.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Planinarsko društvo "Naftaš" sutra, 5. juna, organizuje dve jednodnevne planinarske akcije: "Nemarkiranim stazama Fruške gore", koja je namenjena iskusnim planinarima sa dobrom opremom i kondicijom, i "Uživamo u Fruškoj gori", koja je namenjena početnicima.

Planinarenje Fruškom gorom za iskusne i za početnike

Ruta "Nemarkiranim stazama Fruške gore" je Paragovo - Dedina kaskada - Veliki Čot - Pivarev potok - pritoka Pivarevog potoka - Paragovo. Staza je izuzetno strma, lepa i atraktivna. Planirano je kretanje koritom potoka u trajanju od 90 minuta, pa su neophodne planinarske cipele.

Polazak je u 8.50 sati, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališka kod Železničke stanice i staje na svim stajaliština na Bulevaru oslobođenja: kod Lutrije, Futoške pijace i Mosta slobode. Povratak je autobusom iz Paragova oko 15 sati.

Vodič će biti Mihajlo Lončar, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji "Nemarkiranim stazama Fruške gore" putem telefona 063/813-2783.

Ruta šetnje "Uživamo u Fruškoj gori" biće Katolička porta - Paragovo - Orlovo gnezdo -Orlovo bojište - Jegerova bašta - Kraljeva stolica - Iriški venac - Paragovo.

Okupljanje je u 8.15 sati u Katoličkoj porti. Polazak na pešačenje je u 8.30 od Katoličke porte. Vodiči koji su zaduženi za lagan tempo i uživanje učesnika su Stevan Papić, Tamara Šarenac i Zoran Šokić.

Od Stevana Papića se mogu dobiti i bliže informacije o akciji "Uživamo u Fruškoj gori" putem telefona 021/641-5177.

Inače, ideja je da se akcijom "Uživamo u Fruškoj gori" pomogne kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Milica

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Super. Svaka cast!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?