Planinarenje u prirodi kraćom i dužom stazom

17:03:00 12.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Planinarenje za početnike i osobe koje vole boravak u prirodi biće održano sutra, 13. marta.

Naziv druženja je "21. izlet prvih ljubičica" i biće organizovano u dve staze. Ruta kraće staze biće Paragovo – Glavica – Stražilovo – Bukovac, a duže Paragovo – Iriški Venac – Hopovo – Norcev – Stražilovo - Bukovac.

Planinarenje u prirodi kraćom i dužom stazom

Za ovu akciju obezbeđen je organizovan prevoz autobusom, a polazak je u 9 sati sa početne stanice gradskih autobusa na Novom naselju. Učesnici će moći da se uključe na stanicama: Novo naselje - robna kuća, Hadži Ruvimova, Bulevar oslobođenja - kod bivše Lutrije, kod Futoške pijace i kod zgrade NIS-a, Sremska Kamenica.

Kraća staza je dužine oko 10 kilometara od Paragova do planinarskog doma na Stražilovu i oko 2 kilometra do autobuske okretnice u Bukovcu. Duža staza je dužine oko 20 kilometara.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezne su duboke cipele ili kvalitetne patike. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije, navodi se u pozivu.

Povratak je planiran redovnom linijom iz Bukovca. Cena karte za prevoz je 100 dinara na dan akcije. Detaljnije informacije mogu se dobiti od vodiča: Baneta Dragoljuba Gojkova - 065 2742 315 i Zorana Markovića - 064 888 2285.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?