Planinarenje za decu i početnike, FIT šetnja za žene na Fruškoj gori

18:04:00 14.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Zaljubljenici u prirodu i pešačenje mogu sutra provesti dan na Fruškoj gori u organizaciji PSD „Železničar“ i PD „Naftaš“. Za žene je najavljena humanitarna FIT šetnja, a Bane iz „Naftaša“ vodiće decu i početnike.

Planinarenje za decu i početnike, FIT šetnja za žene na Fruškoj gori


„Železničar“ za žene organizuje pešačenje stazama Fruške gore uz vodiče, druženje uz muziku i smeh u prirodi. Pre same šetnje sledi kratko fitness zagrevanje, predavanje i otvaranje humanitarne akcije uz pesmu dečijeg hora „Iskrice i Munje“.

Šetnja počinje sutra, u nedelju, 15. aprila u 11,55h, a skup je zakazan za 11,30h na Popovici, kod okretnice, odnosno poslednje stanice autobusa broj 74. Dame će moći da biraju dužu ili kraću šetnju.

Planinarenje za decu i početnike, FIT šetnja za žene na Fruškoj gori


FIT šetnja ima i humanitarni karakter. Naime, deo prihoda od humanitarnog tiketa u iznosu od 200 dinara donira se organizaciji za podršku ženama i deci žrtvama nasilja „SOS ženski centar“. Za sve učesnice FIT šetnje pripremljena su iznenađenja, a za najsrećnije su obezbeđene nagrade!

Prijava učešća u humanitarnoj šetnji biće obavljena na dan pešačenja ispred doma „Dr Radivoj Simović“ na Popovici, a sve dame koje se prijave i ostave svoje podatke će učestvovati u nagradnoj igri.

Za najmlađe, početnike i sve ostale

Planinarsko društvo „Naftaš“ će sutra, u nedelju, 15. aprila u 10 sati krenuti u sa Paragova u šetnju koja je namenjena deci od pet do 15 godina, ali i svima ostalima mlađim od 75 godina. Do početne tačke je moguće doći sopstvenim prevozom ili autobusom broj 72 koji sa Železničke stanice kreće u 9.35 sati.

Planinari napominju da je potrebno obuti planinarske cipele ili kvalitetne patike, obući se slojevito i poneti zaštitu od sunca (kapa, naočare...). Takođe, dodaju da svi zainteresovani za ovo pešačenje ponesu hranu, a na kraju šetnje će dobiti čaj u Planinarskom domu „Orlovo gnezdo“.

Vodič Bane obećava četiri sata uživanja u prirodi uz laganu šetnju i česte pauze, a vežbe početničkog alpinizma radiće samo odabrani, dok će ostali posmatrati krajolik.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?