Planinarska priprema za uspon na Trem

13:02:00 04.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Jednodnevna planinarska akcija na Fruškoj gori "Staza br. 1 - priprema za zimski uspon na Trem" biće održana u nedelju, 5. februara.

Planinarska priprema za uspon na Trem

Ruta će biti Paragovo - Glavica - Savina voda - Bunar zanatlijski - Vidik Popradine - Kuračevac - Vilina voda - Debeli hrast - Astal - TV toranj - Spomenik 1. četi podunavskog odreda - Spomenik Venac - Arena - Kraljeva stolica - Jegerova bašta - Orlovo bojište -Orlovo gnezdo - Paragovo.

Polazak je u 8.50 sati, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice i staje na svim stanicama na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Paragova u 14 ili 15.05 sati, ili po završetku akcije.

U PD "Naftaš" kažu da je staza zahtevna, dužine 20 kilometara sa do 1000 metara uspona i isto toliko silaska.

"Mogu ići planinari koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu. Neophodni su planinarski štapovi jer su delovi staze veoma strmi i klizavi. Neophodne su kvalitetne planinarske cipele", savetuju u Naftašu.

Dodaju i da je potrebno poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič će biti Boris Jarić, od koga se mogu dobiti i bliže informacije putem telefona 063/553-046.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?