Planirana masovna gradnja na Telepu, bazeni, stambeno-poslovni objekti, sportski i kulturni centar...

13:08:00 05.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prema novom urbanističkom planu, naselje Telep trebalo bi da poprimi sasvim novi izgled. U planu je izradnjastambeno-poslovnih objekata, otvorenih i zatvorenih bazena, sportskog centra sa halom, kuglanom, upravnom zgradom i svlačionicama, kao i kluba za stara lica i kulturnog centra.

Planirana masovna gradnja na Telepu, bazeni, stambeno-poslovni objekti, sportski i kulturni centar...

Stambena novogradnja biće nastavljena uz Bulevar patrijarha Pavla. U toku je izgradnja nove zgrade hitne pomoći, a vatrogasni centar biće izgrađen na parceli između Somborske ulice i Bulevara patrijarha Pavla. Ta lokacija je izabrana zbog lakog uključivanja na sve glavne gradske saobraćajnice, kako bi se povećala efikasnost vatrogasne službe.

Plan predviđa i izmeštanje veterinarske stanice s Futoškog puta. Osim pružanja zdravstvene zaštite životinja, urbanisti preporučuju da se slobodna površina na novoj lokaciji ozeleni i uredi za obuku kućnih ljubimaca i da se tu organizuje mali zoološki vrt za zabavu dece.Prema ovom urbanističkom planu, ostavljena je i mogućnost izgradnje parka i zoološkog vrta koji bi se nalazio na mestu današnje veterinarske stanice, kao i izgradnja javne garaže.

Jedna od najvećih investicija u budućnosti Telepa, ali i samog grada je izgradnja pete deonice Bulevara Evrope sa mostom preko Dunava i pristupnim saobraćajnim petljama. Planirana je obnova nekoliko vrtića ustanove "Radosno detinjstvo" kao i proširenje i nadogardnja gimnazije Laza Kostić.

Takođe pored dve postojeće benzinske stanice, biće izgrađena i benzinska stanica na Bulevaru patrijarha Pavla.

Izvor: Dnevnik, NSU - Uživo sa novosadskih ulica


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?