Ples hiljadu maturanata

19:05:00 16.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Blizu 1.000 novosadskih srednjoškolaca, učenika završnih razreda, tradicionalno će plesati u petak, 18. maja, na Trgu slobode u okviru manifestacije „European Quadrille Dance Festival”. Ovaj ples se u nekoliko evropskih gradova održava tačno u podne.

Ples hiljadu maturanata

foto: Grad Novi Sad, arhiva

Dnevnik piše da se ove godine u tu manifestaciju uključilo 18 srednjih škola, a instruktori plesnog kluba „Bolero” obučavaju maturante u dogovoru sa profesorima u školama još od februara. Svi oni će plesati uz kompoziciju Johana Štrausa „Slepi miš”, a muzika će biti emitovana preko satelitskog radija u svim gradovima.

Generalna proba manifestacije biće sutra, 17. maja u 20 časova na platou Spensa.

Maturantima će biti podeljene majice kao i sokovi, a u petak će Trg slobode biti pretvoren u diskoteku na otvorenom budući da će, osim u plesu, srednjoškolci uživati i u muzici koju će puštati di-džejevi s AS FM radija. Osim njih, biće tu i specijalna gošća, pevačica koja je nekada plesala u plesnom klubu „Bolero”, a čije se ime još uvek drži u tajnosti.

Novi Sad se pomenutoj manifestaciji priključio 2007. godine, a maturanti zajedno s vršnjacima iz drugih gradova svake godine pokušavaju da obore Ginisov rekord u najvećem simultanom plesu u svetu.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?