​PMF puni 46 godina

12:05:00 19.05.2015, Komentara: 0

Dan Prirodno-matematičkog fakulteta biće obeležen 22. maja svečanošću u Srpskom narodnom pozorištu. Tada će biti dodeljene nagrade najboljim profesorima, studentima i zaposlenima koji proslavljaju jubilej, a zaposleni PMF-a i njihovi gosti pogledaće pretpremijeru čuvenog mjuzikla “Vioilinista na krovu”.

​PMF puni 46 godina

Inače, Prirodno-matematički fakultet jedna od najznačajnijih obrazovnih i naučnih ustanova u region. Osnovana je 1969. godine, kada je 22. maja te godine Savet Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odlučio da se od Prirodno-matematičkog smera Filozofskog fakulteta osnuje istoimeni fakultet. Tokom 1989. godine prostorni razvoj Prirodno-matematičkog fakulteta se zaokružuje izgradnjom "Plave zgrade" locirane između Instituta za matematiku i fiziku i Instituta za biologiju. U novi objekt su se uselili Institut za hemiju, Institut za geografiju i dekanat fakulteta.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?