Po 300 ovaca svakodnevno u Petrovaradinskom ritu

17:06:00 28.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 300 ovaca svakodnevno se poslednjih nekoliko meseci može videti u Petrovaradinskom ritu i njegovoj okolini.

Po 300 ovaca svakodnevno u Petrovaradinskom ritu

U mejlu koji je Vojvođanska zelena inicijativa dobila od Petrovaradinca Predraga Nikolajevića, koji tamo često odlazi, piše da ovce bez dozvole dovode na ispašu "neodgovorni pojedinci, čime čine ogromnu štetu svim životinjskim vrstama koje borave u tim delovima šume".

Po 300 ovaca svakodnevno u Petrovaradinskom ritu

"Srne sa lanadima beže zbog izuzetno jakog mirisa karakterističnog za ovce, kao i zbog konstantnog prisustva ljudi, a najviše zbog pet, šest pasa vlasnika ovaca, koji stalno gone srne, neretko ih i uhvate i nažalost zakolju", tvrdi Nikolajević.

Po 300 ovaca svakodnevno u Petrovaradinskom ritu

On dalje navodi da su uništena brojna gnezda ugroženih vrsta ptica, koje žive u Petrovaradinskom ritu, sa sve jajima iz kojih ptići nisu stigli da se izlegu.

Nikolajević takođe tvrdi da su ovce, pa i sam teren prepuni krpelja, čime je ugrožena bezbednost rekreativaca, šetača, ali i roditelja sa decom i njihovim ljubimcima, koji tu dolaze.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?