Pobednici Novosadskog maratona novi su državni prvaci na 42 kilometra

20:10:00 09.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Pobednici današnjeg 30. Novosadskog maratona su Đuro Borbelj i Tijana Kabić.

Pobednici Novosadskog maratona novi su državni prvaci na 42 kilometra

foto: Grad Novi Sad

Na današnjem maratonu je učestvovalo 880 takmičara, a Borbelj je do pobede stigao rezultatom dva sata, 28 minuta i šest sekundi i time ujedno osvojio i titulu državnog prvaka. On je član Atletskog kluba „Apatin“ i pripadnik je Prve brigade Kopnene vojske Srbije.

Đuro Borbelj je ujedno postao i državni prvak, jer je ovogodišnja maratonska trka od strane Atletskog saveza Srbije proglašena kao državno prvenstvo za seniore i seniorke. Borbelj je stazu od 42 kilometra pretrčao za 2 sata 28 minuta i 6 sekundi, postavivši lični rekord.

Drugoplasirani bio je Robert Churchward iz Velike Britanije, a treći Ivan Miškeljin sa Palića.

U ženskoj konkurenciji na stazi od 42,195 km, pobedu je odnela Somborka Tijana Kabić. Ona je ujedno postala i državna prvakinja u maratonu s vremenom 3 sata 24 minuta i 27 sekundi. Drugo mesto osvojila je Kristina Jovičić iz Novog Beograda, a treće Ljiljana Latinović iz Beograda.

U štafetnoj trci najbolji je bio Omladinski atletski klub iz Beograda, drugo mesto osvojili su pripadnici 72. Brigade za specijalne operacije MUP-a Srbije, a treće mesto pripadnici Žandarmerije.

Održana su takmičenja i u trci na 25.435 metara, rekreativno trčanje na 10.548 metara, trka građana na pet kilometara, nordijsko šetanje na 10 i pet kilometara. Tradicionalno tu su bile i trke osnovaca I srednjoškolaca na 1.000 metara, 800, 400 i 200 metara.

Najveću pažnju, kao I uvek, izazvala je puzeća trka beba, gde nije bilo proglašenja pobednika, već je bilo važno učestvovati.

Nije izostala ni trka kornjača, koja je zaštitni znak maratona. Ove godine „trčala“ je samo kornjača Koko, jer su ostali prijavljeni učesnici već u zimskom snu. Tako je Koko i pobedila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?