Počela akcija uklanjanja divljih deponija

08:09:00 08.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i JKP ''Čistoća'', u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pokrenuli su kampanju uklanjanja divljih deponija i čišćenje javnih površina na teritoriji Grada Novog Sada.

Počela akcija uklanjanja divljih deponija

Foto: Grad Novi Sad



U okviru ove akcije do sada su uklonjene divlje deponije u Veterniku kod groblja i u Futogu u Ulici Sonje Marinković, a u planu je uklanjanje divljih deponija u Petrovaradinu kod „Pobede“, na Temerinskom putu kod gasne stanice i na lokaciji Ulice Majke Jugovića, kod Malog Beograda.

Akcija će biti nastavljena danas uklanjanjem divlje deponije na lokaciji Čerevićka skela, a sutra u Kaću kod ugla ulica Moše Pijade i Stefana Nemanje.

Deo sredstava za realizaciju ove akcije u iznosu od 5.092.584,00 dinara obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za uklanjanje divljih deponija na sedam različitih lokacija u Kaću.

Osim uklanjanja divljih deponija, cilj akcije je i da se podigne svest građana da otpad ne odlažu na divlje deponije, već da ga odlažu na za to propisana mesta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?