Počela dezinfekcija studentskih domova

17:12:00 26.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom suzbijanja pandemije koronavirusa u novosadskim studentskim domovima pored svakodnevnih čišćenja i održavanja higijene, jednom sedmično se sprovodi totalna dezinfekcija kompletnih objekata u kojima borave studenti.

Počela dezinfekcija studentskih domova

Foto: scns.rs



Po nalogu Studentskog centra, u svih deset domova gde su smeštena 372 studenta, počela je detaljna dezinfekcija prostorija. Studenti koji tamo borave, kažu da su zadovoljni higijenom i da se ne plaše zaraze.

Studentske domove „Živojin Ćulum“ i „Car Lazar“ obišao je i direktor Studentskog centra Zoran Martinović, koji je rekao da su studenti disciplinovani i da se poštuju sve preventivne mere.

- Studentski centar Novi Sad je ozbiljno shvatio pandemiju i mi u našoj ustanovi sprovodimo sve mere da bi smo koliko je to moguće iskontrolisali situaciju. Osim redovnih aktivnosti koje se ogledaju u tome da naše službe higijene redovno održava čistoću u svim našim domovima, angažovali smo i Ciklonizaciju da nam pomogne u svemu tome gde stručnjaci te firme vrše dodatnu dezinfekciju svih naših objekata- izjavio je direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.

Dezinfekcija u studentskim domovima samo je deo šireg spektra koje „Ciklonizacija“ sprovodi po nalogu Štaba za vanredne situacije, a cilj je da se dezinfikuju svi prostori gde je veći promet ljudi.

-Cilj j e da se dezinfikuju svi prostori gde je veća frekventnost kretanja ljudi i u kojima boravi veći broj ljudi. Iz tog razloga radi se deznfekcija i na otvorenom i na zatvorenom, i saradnja sa studentskim centrom je svakako za pohvalu i način na koji oni sami održavaju i rade dezinfekciju, i način na koji sarađuju sa Ciklonizacijom - rekao je Dario Aćimović iz Ciklonizacije.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?