Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

14:10:00 23.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Polaganjem kamena temeljca danas je u Novom Sadu počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka. Reč je o investiciji vrednoj oko 12,6 miliona evra, koja će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu.

Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka


Gradi se objekat od 29 hiljada kvadratnih metara, od čega će 10 hiljada kvadratnih metara biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka (FTN), a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3000 novih inženjera.

Kamen temenjac položili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno će sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, dekanom FTN-a prof. dr Radetom Doroslovačkim i Lukom Navarom, izvršnim direktorom kompanije Italiana Costruzioni.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?