Počela Evropska nedelja mobilnosti, sutra biciklistička vožnja "Kritična masa"

08:09:00 19.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Počela Evropska nedelja mobilnosti. Ovogodišnja tema je „Krećimo se kvalitetnije“, a cilj je da skrene pažnju na potrebe prenamene javnih prostora i davanja prioriteta pešačkom i biciklisitčkom saobraćaju ali i javnom prevozu.

Počela Evropska nedelja mobilnosti, sutra biciklistička vožnja "Kritična masa"

Novi Sad kao biciklistička prestonica regiona i ove godine organizuje niz aktivnosti kako bi se promovisala održiva urbana mobilnost u cilju očuvanja životne sredine, smanjenja saobraćajnih gužvi i zagađenja.

Centralni program počinje sutra na platou ispred Spensa u 11 časova radionicom saobraćajnih pravila za bicikliste. Sat vremena kasnije uslediće radionica prve pomoći, a od 14 časova trening bezbedne vožnje bicikla. U 15 časova je servis bicikala, od 17 biciklistička vožnja Novosadska kritična masa, a 18,30 tribina „Biciklisti pitaju grad“.

Na štandu Novosadske biciklističke inicijative deliće besplatne e-novčanike za javni prevoz, a posetioci će moći da se oprobaju i u vožnji cargo bicikala.

Evropska nedelja mobilnosti organizuje se uz podršku Delegacije EU u Srbiji, Evropske kuće Novi Sad i Grada Novog Sada, a u saradnji sa Decathlon Srbija, Čepom do osmeha, Tour de Fruška, JGSP Novi Sad, Olimpijskim komitetom Srbije i Agenciom za bezbednost saobraćaja.


Foto: nsbi.org.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1007.2 mb
Vetar: 2 m/s, ENE
Pet 13° - 23° Malo i umereno oblačno
Sub 11° - 24° Pretežno sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?