Počela isplata 5.000 dinara deci sa smetnjama u razvoju i korisnicima socijalne pomoći u Novom Sadu

19:01:00 14.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Počela je isplata novčane pomoći od 5.000 dinara deci sa smetnjama u razvoju i korisnicima socijalne novčane pomoći.

Počela isplata 5.000 dinara deci sa smetnjama u razvoju i korisnicima socijalne pomoći u Novom Sadu


Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, novac je uplaćen 31. decembra 2021. godine preko Centra za socijalni rad, a korisnici sredstva mogu da podignu na svim šalterima pošta, kao i u banci Poštanske štedionice, uz važeću ličnu kartu.

U saopštenju se navodi i da se isplata pomoći radi na osnovu spiskova koji su Gradskoj upravi dostavili Centar za socijalni rad Grada Novog Sada, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole na teritoriji Grada, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika i Dom „Veternik“. Ovim ustanovama je elektronskim putem upućeno obaveštenje o uplati pomoći, kako bi one dalje informisale korisnike, a ukoliko korisnici pomoći imaju primedbe povodom isplate novčane pomoći, mogu da se obrate nadležnoj ustanovi ili Centru za socijalni rad putem telefona 021/210 -400.

Novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara je dobilo 1.682 korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć, koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, 1.244 roditelja, odnosno staratelja, dece sa smetnjama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole.

Pomoć je dobilo i 349 korisnika servisa za podršku odraslim i starijim licima sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koje realizuje ŠOSO „Milan Petrović“, kao i 252 hranitelja dece koja imaju prebivalište na teritoriji Grada, a koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i 40 korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Domu „Veternik“ i servisa za podršku koje pruža ovaj dom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?