Počela izgradnja kružnog toka kod Instituta u Kamenici

19:11:00 26.11.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Počela je izgradnja kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici, kod Instituta.

Počela izgradnja kružnog toka kod Instituta u Kamenici

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljišzte i investicije kažu da je u postojećem stanju ovo neuređena četvorokraka raskrsnica, na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Napominju da je pešački saobraćaj u zoni raskrsnice dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

"Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza", kažu u Gradskoj upravi.

U planu je i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice.

"Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu je bitno napomenuti da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti omogućen odgovarajući prilaz Institutu", napominju u Gradskoj upravi.

Rok za završetak radova je 210 dana, odnoso početak leta 2019. godine, a vrednost investicije je više od 90 miliona dinara, koje ulažu Grad Novi Sad i APV Vojvodina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

milan

, *.dynamic.sbb.rs

a oće li stanovnici Tatarskog Brda napokan dobiti i vodu ili ćemo se i u 21 veku patiti . To je sramota da celo leto nismo imali vodu a i ne tražimo džabe samo dajte nam voduuuuu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?