Počela izgradnja „Parka kod Spensa“

16:11:00 15.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Počela je izgradnja „Parka kod Spensa“. Planirano je da radovi budu gotovi u roku od 600 dana, odnosno do sredine 2025. godine. Vrednost projekta iznosi 429 miliona dinara, od čega je Grad izdvojio 59 miliona dinara, a Pokrajina 370 miliona dinara. Park će zauzimati površinu od 1,8 hektara i nalaziće se na površini na kojoj je nekada bio „Dino park“.

Počela izgradnja „Parka kod Spensa“


Radnici su počeli sa raščišćavanjem rastinja na ovoj površini, a početak radova obišli su i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, pokrajinski premijer Igor Mirović, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac i drugi.

Počela izgradnja „Parka kod Spensa“


- Zaštita životne sredine jedan je od strateških ciljeva kada je u pitanju dalji razvoj grada. Želimo da parkovi budu mesta rekreacije i druženja, a mi smo tu da odgovorimo potrebama naših sugrađana i da Novi Sad zajednički učinimo boljim za život – rekao je gradonačelnik.

Prostor parka je organizovan tako da će imati osam ulaza, travnate površine biće zastupljene na 10.000 metara kvadratnih, a preko 130 stabala učiniće ovaj prostor bogatom zelenom oazom.

Počela izgradnja „Parka kod Spensa“


- U parku će biti izgrađeni i platoi sa česmama, fontana, amfiteatar, a dovoljan broj klupa će omogućiti našim sugrađanima i posetiocima prijatan odmor i uživanje u zelenom ambijentu. Park će dodatno učiniti interesantnim i veštačka stena, ali i zeleni zid koji će po tom principu biti jedinstveni u našem gradu - rekao je Đurić, dodajući da će u okviru ovog projekta biti izgrađena i nova vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i javna rasveta i video nadzor.

Igor Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada zajedno sa Novim Sadom finansirala i uređenje Kameničkog parka, a pokrenuta je inicijativa za izgradnju i rekonstrukciju drugih parkova.

Počela izgradnja „Parka kod Spensa“


- Ovaj veliki posao će biti završen izgradnjom Univerzitetskog parka. Izgradićemo parkove prema standardu i kvalitetu koji su primereni Novom Sadu i njegovim potrebama. To znači da zajednički vodimo brigu i o zelenim površinama i o sadržajima koji su važni za građane - rekao je Mirović i naveo da je Pokrajinska vlada izdvojila dodatni novac, više od 20 miliona dinara, da preko JP „Vojvodinašume“ pomogne Gradu u uklanjanju stabala nakon julskog nevremena.

Đurić je dodao da je zbog sanacije zelenila nakon nevremena izrađen Plan rekonstrukcije javnih zelenih površina za period 2023-2027. kojim je predviđeno da se, umesto 4.000 uništenih, zasadi 6.000 stabala, dok je za oštećena stabla, njih oko 7.500, predviđeno korektivno orezivanje.

- Krajem ovog meseca, kao deo realizacije Plana, započeće velika akcija sadnje novih stabala. Rebalansom budžeta izdvojeno je 38.150.000 dinara, a ovoj akciji odazvale su se i društveno-odgovorne kompanije koje će dati značajan doprinos – izjavio je Milan Đurić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?