Počela izgradnja sportskog kompleksa u Futogu

08:03:00 23.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Počela je izgradnja sportskog kompleksa u Futogu koji će činiti zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni mali (dečiji) bazen, otvoreni sportski tereni (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.

Počela izgradnja sportskog kompleksa u Futogu

Foto: Grad Novi Sad



Objekat zatvorenog bazena je pravougaonog oblika i biće natkriven drvenom krovnom konstrukcijom lučnog oblika. U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen, dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji, dok će na prvom spratu biti smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadžraji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.

- Ovo je velika stvar, pre svega za Futog, ali i za ceo Novi Sad, jer radi se o trenutno najvećoj investiciji koja se finansira iz budžeta Grada, vrednoj milijardu i 750 miliona dinara. Zaokružujemo ovaj sportski kompleks i pored postojeće hale, gradimo najsavremeniji zatvoreni bazenski kompleks, gde ćemo, pored onog na Spensu, dobiti još jedan olimpijski bazen, a gradi se i mali bazen - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kompleks će biti izgrađen do novembra 2023. godine, a novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?