Počela izgradnja tri nova dečija igrališta

16:01:00 27.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Započeli su radovi na izgradnji tri nova mala dečija igrališta. Kako je saopšteno iz Gradske kuće, postavljanje novih dečijih igrališta odvija se na tri lokaliteta – MZ „Sajlovo“ (u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ „Adice“ (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), i MZ „Petrovaradin“ (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk).

Počela izgradnja tri nova dečija igrališta


Radovi se obavljaju u okviru nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada (mala dečija igrališta sa aplikacijama).

Na Sajlovu i u Adicama je prethodnih dana pripremana podloga izlivanjem betonskog sloja, preko kog će biti postavljena podloga od tartana, dok je na lokaciji u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.

Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara.

Počela izgradnja tri nova dečija igrališta


Igrališta će biti novije generacije i sadržaće devet rekvizita - multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide. Rekviziti za igru izabrani su i biće postavljeni u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, napominju iz Kabineta gradonačelnika.

Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Ukupna vrednost ove investicije je 22,7 miliona dinara, a očekivani rok za završetak radova je kraj februara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1006.7 mb
Vetar: 11 m/s, SE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?