Počela izgradnja vrtića na Grbavici

19:02:00 02.02.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Kamen temeljac za izgradnju novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Grbavici koji će se nalaziti na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara danas je položen.

Počela izgradnja vrtića na Grbavici

Foto: Grad Novi Sad



Predviđeno je da radovi na izgradnji, za koje iz budžeta Grada izdvajamo 298 miliona dinara, budu završeni do kraja ove godine.

- Izgradnja ovog, 77. po redu vrtića PU „Radosnog detinjstva“ omogućiće prijem još 225 dece. Time smo sve bliži cilju da liste čekanja postanu prošlost. Zato gradimo nove vrtiće - rekao je prilikom polaganja kamena temeljca gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i naglasio da je u proteklih deset godina izgrađeno šest novih, a sanirano, dograđeno i rekonstuisano osam objekata.

- Ove godine počeće sa radom i novi vrtić na Adicama koji će primiti još 250 dece, a radi se i dogradnja vrtića u Kovilju i rekonstrukcija vrtića na Klisanskom putu. Nastavićemo snažno da ulažemo u obrazovanje, za koje se iz budžeta Grada ove godine izdvaja čak 7,3 milijardi dinara - podsetio je Đurić i istakao da mu je drago što će u tom objektu raditi i dvadesetpetoro novozaposlenih.

On je napomenuo i da je Novi Sad, prvi grad u zemlji koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima „Radosnog detinjstva“, tako da se za 17.360 dece iz budžeta izdvaja 750 miliona dinara, kao i da Grad subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima, i to za 3700 dece, za šta se izdvaja 380 miliona dinara.

Radovi na rušenju postojećih objekata na toj parceli su počeli sredinom decembra prošle godine sa rokom za izvođenje od 365 dana. U okviru projekta biće uređeno i dvorište sa dečijim igralištem i urbanim mobilijarom, pri čemu će biti očuvano zdravo postojeće rastinje, i zasađeno novo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nada dejanovic

Rečeno je da će se graditi vrtic i škola na adam naseelju(gde su zgrade za bezbednjake, Kada će to biti, Deca odatle idu u školu Brigada tim je kao da su đaci pešaci iz nekog zaseoka


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?