Počela kampanja ozelenjavanja Novog Sada

20:11:00 30.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Više hiljada sadnica novog raznovrsnog zelenila biće podignuto u narednom periodu u Novom Sadu zahvaljujući kampanji Grada koja će biti realizovana u koordinaciji sa Savetom za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, uz podršku brojnih društveno odgovornih kompanija, volontera, javnih ličnosti, i u skladu sa programom ''Zeleni gradovi'' Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u kojem Grad Novi Sad učestvuje.

Počela kampanja ozelenjavanja Novog Sada

Foto: Grad Novi Sad


Akcija je počela sadnjom u Limanskom parku, a kako je rečeno, u odabiru sadnica i lokacija učestvuju urbanisti, najeminentniji profesori Poljoprivrednog fakulteta i Instituta za nizijsko šumarstvo koji su članovi gradskog Sveta.

Biće zasađeno 6.200 novih stabala do kraja februara, i preko 40.000 drugog rastinja, a kasnije sledi pošumljavanje na obodima grada.

Pokrajinska vlada takođe će realizovati akciju „Za zeleniju Vojvodinu“' i na više desetina lokacija biće zasađeno 9150 stabala, koja su donacija JP „Srbija šume“ i JP „Vojvodinašume“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?