Počela Nacionalna nedelja podrške dojenju

20:10:00 05.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Nacionalna nedelja podrške dojenju u našoj zemlji se obeležava svake godine u četrdesetoj nedelji, jer toliko sedmica traje trudnoća. Ove godine će biti obeležena pod sloganom „Zaštita dojenja, zajednička odgovornost”, od 4. do 10. oktobra.

Počela Nacionalna nedelja podrške dojenju


Dom zdravlja „Novi Sad“ podržava i pomaže majkama da razumeju značaj dojenja i sve zdravstvene benefite koje ono donosi kroz svakodnevne aktivnosti koje sprovodi kroz rad zaposlenih u službama za zdravstvenu zaštitu žena, dece i patronažnih sestara.

- Dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se obezbedi zadovoljenje potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom. Majčino mleko je potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine života. Sastav i količina majčinog mleka prilagođeni su uzrastu deteta i njegovim potrebama. Osim što zadovoljava potrebu za hranom, dete sisanjem ostvaruje povezanost sa majkom i zadovoljava potrebu za bliskošću, stimuliše razvoj svih svojih čula, postiže bolji psihomotorni razvoj i razvoj inteligencije – navode u Dom zdravlja „Novi Sad“ i dodaju da je dojenje ključni faktor preživljavanja, zdravlja i blagostanja odojčadi i majki i predstavlja vitalni deo održivog razvoja i značajnu komponentu globalne akcije okončanja poremećaja uhranjenosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?