Počela obnova biciklističkih staza

13:05:00 29.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Uvažavajući sugestije Novosadske biciklističke inicijative, Grad Novi Sad je uložio sredstva za uklanjanje nedostataka na postojećim biciklističkim stazama, kao što su visoki ivičnjaci na prelazima preko kolovoza, oštećenja u vidu rupa, raskopanih površina, ulegnuća i izbočina na asfaltu.

Počela obnova biciklističkih staza

foto: Grad Novi Sad

Imajući potpuno razumevanje za probleme sa kojima se suočava oko 30 hiljada Novosađana koji bicikl koriste kao osnovno prevozno sredstvo, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je obnovu postojećih biciklističkih staza. Trenutno se rekonstruišu biciklističke staze na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice kralja Petra I, a nakon toga biće popravljene i druge kritične deonice na Bulevaru oslobođenja, u Ulici Narodnog fronta i na još nekoliko lokacija u gradu gde postoje oštećenja koja biciklistima ometaju udobnu i bezbednu vožnju.

Kako bi saobraćajnu infrastrukturu učinila što bezbednijom i funkcionalnijom, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, osim popravke staza, uložila je znatna sredstva i u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se u Novom Sadu trenutno rasprostire u dužini od preko 90 km. Kako se navodi u saopštenju, pripremljena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju sedam kilometara biciklističke staze na Futoškom putu, za izgradnju pešačko-biciklističke staze duž Bukovačkog puta i za izgradnju 19,83 km biciklističke staze Novi Sad - Rumenka - Irmovo - Kisač - Čenej. Osim toga, u toku je izrada projekta biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina.

Počela obnova biciklističkih staza

foto: Grad Novi Sad

U skladu sa planskom dokumentacijom, u prethodnih nekoliko godina izgrađene su nove biciklističke staze na Bulevaru Evrope, Sentandrejskom putu, Bulevaru Jovana Dučića, Bulevaru despota Stefana, Ulici Bate Brkića i 1300 kaplara. Osim u gradskim četvrtima, izgrađeno je i 2 km biciklističke staze na Temerinskom putu, 1,3 km u Ulici Nova 1 u Veterniku, kao i 6,2 km biciklističke staze Novi Sad - Begeč.

Uređenjem postojećih i izgradnjom novih biciklističkih staza promoviše se ideja o zdravom načinu života, ujedno značajno doprinosi i zaštiti životne sredine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?