Počela prijava građana za pomoć države i telefonskim putem, vakcinisani će dobiti po 3.000 dinara

17:05:00 05.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kojeg građani mogu telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Počela prijava građana za pomoć države i telefonskim putem, vakcinisani će dobiti po 3.000 dinara


Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100, a poziv je besplatan. Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo preko tri miliona ljudi.

Prijava traje do 15. maja.

3.000 dinara za vakcinisane, detalji o prijavi narednih dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti donošene „diskriminacione mere“ za one koji ne žele da prime vakcinu protiv koronavirusa, ali da će se raditi na tome da se „nagrade ljudi koji su pokazali odgovornost“ i da je doneta odluka da se „dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali“. Vučić je izjavio da će osim pomoći od 30 evra, odnosno 50 evra za penzionere, oni koji su vakcinisani dobiti još po 3.000 dinara.

- Svi drugi sa više od 16 godina koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do 31. maja dobiće dodatnih 3.000 dinara od države. Očekujem da će se do kraja maja dostići brojka od tri miliona (vakcinisanih) - kazao je Vučić.

On je rekao da „plaćeno bolovanje zbog korone neće imati oni koji se ne vakcinišu“.

Vlada Srbije je saopštila da pripremaju „odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19“. Kako su naveli u saopšteno, građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

U saopštenju se ističe da će svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imati pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

- Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V - saopšteno je.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?