Počela rеkonstrukcija atarskog puta i dеla Svеtosavskе ulicе u Kisaču

08:11:00 30.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Počela je rekonstrukcija kolovoza atarskog puta od Svetosavske ulice do državnog puta IIA reda broj 113 i dela Svetosavske ulice u Kisaču.

Počela rеkonstrukcija atarskog puta i dеla Svеtosavskе ulicе u Kisaču


Ovo je značajan projekat za jedno od starijih naselja na teritoriji grada, koje dobija novoprojektovani priključak na državni put, što će imati veliki privredni i ekonomski značaj za Kisač.

Postojeća saobraćajna mreža na teritoriji naselja u velikoj meri zadovoljava trenutne potrebe odvijanja putničkog saobraćaja. Međutim, u cilju efikasnijeg odvijanja prigradskog prevoza, pre svega bolje povezanosti sa obližnjim naseljima, javila se potreba za obezbeđivanjem kraće veze do državnog puta.

Planirana saobraćajnica obuhvata dve celine. U Svetosavskoj ulici, na deonici od okretnice do atarskog puta, u dužini od oko 300 metara, izvode se radovi na rekonstrukciji postojećeg kolovoza i pešačke staze, a planirana je i izgradnja kolskih prilaza.

Trenutno su u toku radovi na izradi asfaltinih slojeva na delu pešačkih staza, izrada nasipa i bankina od tucanika, iskop kanala za odvodnjavanje i priprema otresišta za betoniranje.

Druga celina je novoprojektovana saobraćajna veza, trenutno atarski put, između Svetosavske ulice i državnog puta IIA reda broj 113, u dužini od oko 1150 metara, koja će omogućiti novo uključenje iz naselja Kisač na državni put i znatno doprineti funkcionalnosti saobraćajne mreže naselja.

Ukupna vrednost investicije iznosi 175,7 miliona dinara, a planirano je da radovi budu završeni u februaru.


.Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
19°
Vlažnost: 83%
Pritisak: 1001.0 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pon 17° - 27° Mogući pljuskovi
Uto 17° - 27° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?