Počela sa radom Škola roditeljstva

17:11:00 22.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Škola roditeljstva, koja će biti i integrativni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja koji će se formirati u Almaškoj ulici, počela je sa radom u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja “Novi Sad”, na Bulevaru cara Lazara broj 75.

Počela sa radom Škola roditeljstva


Osim budućih majki, edukacijama u sklopu ovog projekta obuhvatili bi se i budući očevi kako bi se zajedno pripremili za bezbedni i radosni prolazak kroz trudnoću. Školom roditeljstva, raznotematskim edukacijama, budući roditelji bi se oslobodili straha od trudnoće.

Кroz edukaciju parovi bi usvajali stav o obostranoj odgovornosti za buduće dete, znanja o normalnim promenama koje se susreću u trudnoći i o važnosti negovanja zdravih stilova života, pre, u toku i posle trudnoće.

Škola roditeljstva, koja nadograđuje program na, već postojeću, Školu za trudnice, odvija se kroz edukaciju koja se sprovodi u tri dana. Svakog meseca bi kostituisali nove grupe budućih roditelja.

Do kraja meseca Škola roditeljstva biće održana u ponedeljak, 25. novembra, od 18 do 20 časova, u urorak, 26. novembra, od 19.15 do 21.15 i u sredu, 27. novembra, od 18 do 20 časova.

Prvog dana školu vodi ginekolog koji će upoznati roditelje sa svim promenama u trudnoći i o svemu što može povoljno ili nepovoljno da na nju utiče.

Drugog dana školu vodi pedijatar koji će upoznati roditelje sa izazovima prvih nedelja života novog člana porodice.

Trećeg dana školu vode patronažne sestre sa iskustvom u radu za očuvanje reproduktivnog zdravlja i savetodavnim radom sa trudnicama, porodiljama i malom decom.

Za vreme trajanja Škole roditeljstva trudnice koje imaju želju da prestanu sa pušenjem biće uputićene u Školu za odvikavanje od pušenja.

Takođe, trudnice koje imaju problema sa ishranom i telesnom težinom, bile bi upućene na radionice i predavanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?