Počela sadnja jesenjeg cveća u centru Novog Sada

08:10:00 25.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sadnjom 2.150 komada sadnica različitog cveća, koji će zameniti letošnje cveće u grbu grada u Stražilovskoj ulici, započela je jesenja sadnja cveća u Novom Sadu, u okviru koje će na raznim lokacijama biti posađeno 100.000 komada različitih cvetnih vrsta.

Počela sadnja jesenjeg cveća u centru Novog Sada


- Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ su prethodnih dana marljivo pripremali cvetne gredice širom grada kako bi danas započeli sadnju. Novi Sad će do 1. novembra zasijati u prelepim bojama jesenjeg cveća. Ove godine planirana je sadnja gotovo 100.000 komada cvetnih jedinica različitih boja i oblika, kao i lukovice lala i narcisa. Naš cilj je da Novi Sad blista u punom sjaju tokom cele jeseni. Pored toga, u novembru nas očekuje sadnja drveća. Značajan broj sadnica biće odrasla stabla, kako bismo nadoknadili drveće koje je stradalo u oluji – kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić,.

Nakon uređenja grba Novog Sada, jesenja sadnja će biti nastavljena u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića, okretnici kod Štranda i mnogim drugim lokacijama.

Počela sadnja jesenjeg cveća u centru Novog Sada


U narednim danima planira se sadnja u gradskim parkovima, cvetnom trgu na Železničkoj stanici, Dečijem selu, na Keju, kao i postavljanje cvetnih kupa i cvetnih stabala duž šetališta i glavnih saobraćajnica.

- Pripreme za sadnju obavljene su u plastenicima JKP „Gradsko zelenilo“, gde su uzgajane dan i noć, bele rade i spomenak, uz primenu adekvatnih mera nege i zaštite, kako bi cveće bilo izdržljivo i otporno na različite vremenske uslove - kaže Egić.

Dvogodišnje cveće će krasiti grad sve do proleća, kada će procvetati lukovice lala i narcisa, čije će boje obogatiti gradske cvetne površine, žardinjere, parkove i trgove.


Foto: Gradsko zelenilo-Facebook


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
25°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?