Počela sadnja zelenila kod studentskih domova

17:04:00 08.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad – U okolini studentskih domova u narednom periodu biće posađeno 200 sadnica ukrasnog šiblja i drveća. Tokom današnje akcije, između studentskih domova B i C, posađeno je 15 stabala, od kojih su osam stabala Liquidambar styraciflua i sedam stabala Celtis australis.

Počela sadnja zelenila kod studentskih domova

foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković izjavio je da će u naredne dve godine u Novom Sadu i okolnim naseljima biti posađeno deset hiljada novih stabala.

- Trudićemo se da gradska i prigradska naselja budu ravnomerno zastupljena prilikom sadnje. Za naše sugrađane od izuzetne važnosti je i izgradnja parka između Novog naselja i Detelinare. Tokom ove godine završili smo projekat, ishodovali građevinsku dozvolu i uskoro počinjemo sa radovima na izgradnji tog parka za čiju prvu fazu je izdvojeno blizu 125 miliona dinara – kazao je Stojković.

Akciju sadnje drveža pokrenuo je Studentski centar Novi Sad, a današnjoj sadnji prisustvovali su i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i studenti novosadskog Univerziteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?