Počela separacija otpada u Novom Sadu

10:11:00 02.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Separacija otpada zvanično je juče počela u Novom Sadu, a građanima na svakom od kontejnera piše objašnjenje koji otpad u njega treba da odlažu.

Počela separacija otpada u Novom Sadu

Reč je o komunalnom i ambalažnom otpadu, a u "Gradskoj čistoći" mole građane da sa separacijom počnu već u svojim domovima.

U tom preduzeću objašnjavaju da u komunalni otpad spadaju ostaci hrane, baštenski otpad, pepeo, pelene, ulošci i vata, kao i drugi mešani ili takozvani mokri otpad. U ambalažni otpad spadaju PET i plastična ambalaža, tetrapak, karton i papir, staklena ambalaža, limenke i konzerve, što je takozvani suvi otpad.

U mokri otpad građani mogu da bace i sve za šta nisu sigurni kojoj vrsti otpada pripada.

U prvoj fazi primarne separacije otpada obuhvaćen je širi centar grada – staro jezgro, Žitni trg i deo oivičen Beogradskim kejom i Radničkom ulicom, što je oko 15 hiljada domaćinstava.

Komunalna policija i inspekcija kontrolišu građane. Osoba koja bude uhvaćena u nesavesnom bacanju smeća biće kažnjena sa 8.000 dinara.

Ilustracija: olle svensson / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?