Počela vakcinacija u autobusu na Trgu slobode

13:05:00 21.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani od danas mogu da se vakcinišu i u mobilnom punktu za vakcinaciju na Trgu slobode, odnosno autobusu GSP-a, koji je preuređen, kako bi služio za potrebe vakcinacije protiv kovida. Novosađanima su na tom mestu, bez zakazivanja, dostupne Fajzerova i kineska vakcina.

Počela vakcinacija u autobusu na Trgu slobode


Autobus će danas i tokom vikenda biti na Trgu slobode, a u ponedeljak ide u Univerzitetski kampus. Posle toga će biti postavljen na Keju i Štrandu.

- Mi smo već oko 110.000 naših sugrađana vakcinisali sa obe doze i još malo nam nedostaje da uđemo u zonu komfora. Ovo je jedna od poslednjih priča koje smo rekli da će biti i namenjeno je pre svega animaciji mlađe populacije - rekao je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat.

On je naveo da je juče u Novom Sadu zabeleženo svega 17 novih slučajeva obolelih od koronavirusa, što, kako je istakao, pokazuje da se samo vakcinacijom može doći do smanjenja novoobolelih.

Pored tri vakcinalna punkta, jednog na Novosadskom sajmu i dva u tržnim centrima (Promenada i Big), ovaj u centru grada je četvrti. Trenutno je na tom mestu jedna ekipa koja u jednom danu može da vakciniše između 300 i 400 osoba, a ukoliko bude potrebe, u roku od pola sata biće organizovana još jedna.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?